Ingen ork..

Igår var jag i stallet vid kvart i elva på fm och pysslade lite, skönt att bara åka upp utan att ha en stress över sig, bara andas lugnt..
Jag mockade och gjorde maten åt Joyan och tog sen in henne för lite ompyssling, hade idétorka så hon fick bli noggrannt borstad å sen fick hon gå ut i hagen igen, en skön liten vilodag :)
Senare på dagen blev det jobbet, som gick bra!

Idag har jag jobbat övertid på jobbet, som faktiskt inte gjorde nåt, ganska skönt faktiskt :) slutade vid fyra och åkte hem och böt om till träningskläder, för Jonas och jag tog oss 2 varv på Aggerudsspåret :) jag var helt färdig efter jobbet och trodde jag aldrig skulle orka, men jag blev piggare efteråt sen! Gött! :D

Sen har ja bara suttit här.. blev skittrött efter maten..
Men nu ska ja duscha! Och imorron ska Joyan bli nakenfiis! :D <3

Hejsvejs!
- Lovisa

Lite idétorka..

Jaa ni gott folk.. De senaste dagarna har det faktiskt knapp hänt nåt.. Vi tvättade i Fredags, och på kvällen var vi ute och åt på Indiska med Jonas farbror Janne :)

Igår var en sväng hos Jonas bror och hans familj, och stackars lilla Mia (deras dotter) ver febrig och sjuk :( stackars liten <3 och sen mot kvällen åkte vi med Jonas Andra bror, Nille och hans tjej Emmelie och käkade på Woody´s eftersom alla andra ställen var smockade med folk, haha!! :)

Och idag har jag inte gjort mkt! Alex kom hit faktiskt då hon följde med till stallet för att träffa Joyan och ta lite kort! Och shit va längesen vi träffades hon å jag :D Så jäkla kul att ses igen <3
Det va dressyrtävlingar på utebanorna idag så vi fick ta ridhuset.. Det är svårt att få bra bilder där men hon fick ett par lyckade bilder iallafall! :D
Joyan och jag hade som vanligt dragkamp i vänster varv, men det gick bättre mot slutet. Fick även bra ord av Alex att jag har utvecklat mig själv i ridningen, och det känns bra att höra :)
slänger upp lite bilder bå Joyis å mig här under och på FB inom kort!


Synd att inte hela ekipaget kom med, men den blev super ändå! :)


<3


Ser ut som jag sitter snett, men jag tror ärligt det är tröjan som
har åkt ner på axeln som förvillar..


Lite finslip på sitsen å lite annat så sitter det som ett smäck sen i skritten och traven ;)

Ne, nu ska sängen utforskas.. Gonatt! ;)

- Lovisa


Helt slut i kroppen..

.. är jag, känns som hela jag ska falla ihop och bara sova.. men men får väl gå iväg och kolla om mitt järnvärde är som det ska :/ Sen har jag förresten blåsor på tungspetsen, och jag Hatart!! Nån som har någon kur mot blåsor?

Orkar inte klaga nu, men ja tycker vi hoppar över måndagen tycker jag, det hände inget mer än att jag jobbade :)

Tisdagen då!
Börja med jobb till 13.00, sen blev det handla hem mat, åka hem, vänta på att älskling skulle komma hem och låta honom laga maten (eftersom jag tycker den blir så j**vla god när han gör maträtten, egenskuren klyftpotatis, fläskfilé och hemmagjord sås med färska champinjoner i, MUMMA säger jag bara! :D
Sen när klockan blev vid halv fem åkte ja upp till stallet för att gör iordning mig och hästen för träning klockan 18.00 :)
Hehe jaa, vad ska man säga, det kan inte gå bäst jämt ;D idag spöregna det, och jag har en häst som verkligen hatar regn, haha bra kombination, eh nej. :)
Hon var verkligen elak och Vägra göra som ja ville, så efter den där förbannade dragkampen, som var den värsta någonsin, så fick Lovisa sitta upp på henne, och hon sa samma sak.. skönt på sätt och vis att hon tyckte likadant, men sen igår var jag verkligen inte pigg pga halsen å mår man inte bra har man ju ingen styrka.. Men tillslut så lossna hon, och hjälp vilken ponny det kom fram, mot slutet blev hon, jag skojar inte, mkt lik en GP ponny! Tillomed Lovisa sa det :D J**vlar vilken rygg och nacke som kom fram! Och hon strunta också i allt vatten mot slutet! Oj-oj säger jag bara! :D Synd bara att det inte va bra väder för fotografering, hade så gärna vilja fått det på bild :( men ja får leva på det i minnet istället ;)
Men Lovisa sa också att såna hästar som är som Joyan bl.a, har en talang som går att fiska fram :) och att ja kommer hitta det med Joyan, om vi fortsätter som vi gör :') Underbara Joyan, du är bäst <3



Och idag har ja slappat och jobbat, sen nu mot kvällningen var ja till stallet en sväng, haha svårt att hålla sig borta från det ;)

Nee dags att sova, jobb imorron, men ett + är att ja får lite sovmorron ;)
Gonatt!

- Lovisa

Sjukling..?

Neej fy, ja tror ja börjar bli sjuk :( har skitont i halsen och har svårt att svälja + att högra sidan av tungan gör skitont.. hoppas det är bättre imorron, men tyvärr kan det ju också vara värre :(

Men över till dagen idag då!
Gick upp vid 11, halv 12 och hoppa in i duschen för att sedan dra in till Örebro en sväng.. var så sugen på att kolla in en mobil IRL som jag har kikat på :) En Sony ericsson Xperia Active, men den hade inte kommit in ännu.. Skrutt då! Den skulle komma in nu den 27:e så ja hoppas på det då! :) Någon som har den mobilen..? Är den bra och/eller värd att köpa..?

Det blev även Hööks en snabbis  också där jag inhadlade ett schabrak och matchande lindor till Joyan idag :) Av märket Showmaster i båda artiklarna, och allt va brunt! Hoppas det blir snyggt och passar på en brunskäck bara ;D


Va tycks? :)

Fick tyvärr ett väldigt oroligt besked för bara nån timme sen att pappa fick åka in till lasarettet med ambulans, pga att han inte kunde andas normalt :( Hoppas du blir bra pappi, älskar dig <3

Ska kika film nu med hjärtat och hoppas att det är positiva besked man får när mamma ringer sen <3

- Lovisa

Tjoho!

Halloj! :)
Har inte bloggat på ett par dar nu, och det känns lite faktiskt! ;)
Men min Torsdag (15/9) spenderades med Jennie på jobbet från 11.00 - 18.30, sen gjorde jag inget mer när jag kom hem, Ingrid hade Joyan idag också :)

Fredag (16/9)
Åkte och jobbade från 06.00 - 11.00, efter det åkte jag hem till mor och far och böt om till stallkläder för att lite senare åke och hämta Charlotte från skolan, därefter åkte vi till hennes häst Nisse och gjorde iordning honom för dressyrträningen :)
Det gick väldigt bra, och ekipaget har lärt sig fort och utvecklats mkt på en kort tid! :)
Är väldigt glad att jag får delta i den utvecklingen! :)
Vi gick igenom lite grunder och att få honom lösgjord, med lyckat resultat!
Nästa gång hade jag tänkt att jag skulle sitta upp på honom en sväng, om ja får för Charlotte såklart, hihi! ;)


~ Jag på Nisse en annan gång :) ~

Efter träningen var det bara att åka hemåt och äta nåt litet, för att sedan åka upp till älskade Joyan :) <3
Och denna dagen var himmelsk bra uppe i stallet :) Tog ett lite längre pass med henne, där jag galopperade lite mer än ja brukar, för att se om det gett resultat.. och Voíla! Det hade det! Efter en stund kom hon i form och samlade sig en aning, inte länge(!), men tillräckligt för att göra mig lycklig! :'D Helt underbart! Så efter den supergaloppen i båda varvena så avslutade vi passet med mkt beröm och äpplen! :)
Underbara bästa Joyan <3


<3

Dagen avslutades med att gå ut och äta på Strandkanten med Jonas och hans bror Nille :) Det stället kan jag verkligen rekommendera, såå himla god mat, och så bra service! Finns ingen bättre restaurang här runtomkring :D

Idag då, Lördag, så åkte jag till stallet tidigt för att rida :) ja va helt slut i kroppen efter veckan som gått, och sen hade ja idétorka så det blev ett barbackapass på banan istället :)
Ja orkade knappt nånting, och när ja skulle trava så var det precis som kroppen svek mig, helt svag och ingen ork alls :S men men.. bestämde mig då för att släppa Joyan på banan så hon fick springa av sig själv :)
Haha, och jävlar va hon bralla när vi kom till galoppen :D bocka som bara den och sparka bakut, haha så go! <3

Efter det blev det hem och sen åka till Degerfors för att städa buren åt marsvinen hos mamma medans Jonas var och träna :)
Sen blev det fotboll, och DIF vann med 6-1, kul! :)
Och nu gott folk, sitter vi bänkade vid tv'n till en film! funderar på att göra lite popcorn och mysa ner mig ännu mer ;D

Ha en fortsatt trevlig kväll!
- Lovisa

Ridning och jobb

Ännu en dag gjord, med mindre storm :)

Idag har det varit en lugn dag.. Ja gick upp vid 10 imorse och drog till stallet och red.. Eftersom Joyan tappade en sko för några dar sen så har hon inte blivit riden nåt, inte heller 2 dagar före det hände, så idag blev det en tur i ridhuset.. Jag hade inga förväntningar alls mer än att hon skulle bli mjuk o följsam :) och det börjar ta sig i både vänster och höger varv nu, så himla skönt! Slippa dragkampen ;)
Men jag är i ett dilemma, jag vill så gärna hitta henne i galoppen, men det känns som jag gör fel :( Det är ju redan bättre, men det känns ändå som att det är Jag som gör nåt där i galoppen som gör att vi står lite mer stilla :/ Annars är det bara jag som nojar och att det inte alls stämmer.. Men men, vi kämpar vidare! :D På lördag är det iallafall dressyrträning om det är tillräckligt många som ska/kan vara med :) Nån som vill fota oss då så får Du göra det! ;)

Men jag måste bara skryta lite ;) Jag är riktigt stolt över vad jag åstadkommit med Joyis sen ja börja rida henne :$ Hon har verkligen blivit fin i skritten och traven, bara lite som behöver finputsas lite ;) hon har blivit så mjuk och följsam, och att hon bär sig själv är ett större plus! Galoppen kommer den med, bara man lägger ner jobb på den :D
Jag är så lycklig som får utvecklas med denna underbara lilla ponny! :} <3


Jobbat har också varit en syssla denna dag, och det gick som smort :)
Och nu har hjätat och jag nyss ätit här, mätta och belåtna :) det blev pastagratäng med köttfärs och ett tjockt lager med riven ost över, Mums! ;) blev lite över så det passade utmärkt till att göra matlåda tills imorron :)

Ne nu ska ja krypa intill ;)
Ha en fortsatt trevlig kväll!

- Lovisa

Blåsväder och trött

Hej på er!
Seriöst, hur mkt kan det blåsa egentligen? :S strom är det här i varje fall..
Jag vet inte men på samma gång jag tycker det är otäckt när det blåser såhär hårt, på samma gång är det mysigt :)
Bädda ner sig i soffan till tv'n och höra hur vinden susar, (ehum eller dånar) utanför ;)

Idag har ja iaf jobbat en kortdag, slutade vid 12.. Åkte hem å plockade lite här hemma samt lagade lite mat och slängde i mig, för sen var det att åka till stallet med Karro för hon skulle rida. Själv blev det ingen ridning idag pga att Joyan trampade av sig en sko i förrgårnatt eller igår, och då försvann även en bit av hoven, inte jättestor men det syns.. Så hovslagaren var där idag och slog på en ny :) så imorron ska jag nog rida henne lite smått, blir nog i ridhuset om det inte hunnit torka upp på utebanan.
Men iallafall! Karro skulle rida och jag blev så himla ridsugen själv, och då sa Karro att ja fick rida Crulle en sväng, lite tveksam var jag till en början, men ridsuget tog över väldigt fort! ;D
Och jag kan bara säga en sak, guud vilken underbar häst! :D Så j*vla go så det finns inte.. hehe klart hon testade mig eftersom jag inte hade sporrar osv.. men hon gick väldigt bra för mig vissa stunder, och det kändes :)
En superhäst har du Karro :) <3
Hehe, det stillade mitt ridsug lite iallafall ;)

~ "Crulle" eller Schnella Cruella som är hennes riktiga namn ;) ~


Nu sitter jag i soffan efter att ha varit med Maddie ut till hennes stall där hon ska ha Splash inom snar framtid :)
Jag och Emelie, hennes syster, hjälpte henne med torven och blev visade runt :) Jättefint och mysigt! Så det blir nog skitbra det där :D

 

- Lovisa


Seg dag..

Idag händer det inte mkt gott folk.. Är lite nere och tänker allt för mkt.. som inte är bra för att jag bara blir mer och mer frustrerad :(
Men men.

Saknar lilla Joyan också, saknar stallet, alla människor där.. Hehe även om det bara var ett par dagar sen jag var där ;) Men det är verkligen så himla kul att fått komma in i gemenskapen med er alla däruppe i Valåsen <3
Men imorron ska ja upp iallafall, skönt..

Nu blir det snart att fara iväg till jobbet, är helt slut och vill bara sova, men det blir nog bättre när jag kommit igång!

Ett kortis-inlägg, men det händer!

- Lovisa



Sne sits, *suck* ja vet.. Men det blir bättre! :)

Fräsch blogg, nya inlägg!

Hejsan alla älskade ni! :)
Hoppas allt är bra med er!

Som ni vet har jag inte skrivit ett inlägg här på över ETT år, inte klokt..
Men som vissa vet och som vissa inte vet är att det har hänt ganska mkt detta år som gått!

Först och främst vill jag tacka Emma som gjort om min blogg ytterligare en gång! Den blev skitbra! :D Du är guld värd gumman <3 Kolla in hennes blogg Nikoba.blogg.se :)

Jo så här är det, ni vet att mitt sista inlägg var om hästeriet..?
Efter det, nån månad eller två, så råkade jag ut för en ridolycka med älskade Neptun.. Detta hände i samband med att jag skulle sitta upp på stallplanen. Kim och Jonas var med mig när jag gjorde iordning honom och allt, men sen skulle jag sitta upp och dom var stressade bort till det andra stallet där Alexandra stod med sina hästar, så dom fick åka. Men när jag då skulle sitta upp så tog Neptun ett steg fram och jag hamnade bakom sadeln. Sekunderna efter drar han en radda med bocksprång, och dom är inte små :/ Redan då svartnar det för ögonen på mig, sen vet jag inte hur länge jag har legat på stallplanen förrän jag hör någon ropa "Hon ligger här, ring ambulans!". Jag var medvetslös. Det var Patrik som ropa till Karin, son och mor, två av dom som bor på gården.
Och jag kände att jag bara ville sova. Tillslut hörde jag några andra röster, då var Jenny, Charlotte, Jonas och Kim där helt plötsligt.. Men jag var halvt borta. Karin frågade mig om jag visste vilken dag det var, men det var svart.

Tillslut kom ambulansen och jag fick åka med in till Kga lasarett. Jag minns knappt färden in till sjukhuset eller hur ja kom in på mottagningen.
Det jag fick reda på när jag skulle få åka hem var att jag hade fått en kraftig hjärnskakning. Tydligen så sparkade Neptun mig i fallet till marken, för några dagar efter så hade jag ont på vänstra sidan av huvudet, medans högra sidan var sönder på hjälmen, så tydligen så var det också av sparken jag blev medvetslös.

Tyvärr kom jag upp på honom ett par ynka gånger efter den gången.. Tydligen så blev ja rädd tyvärr, inte fysiskt, men det satte sig nog i huvudet..
En dag bestämde ja mig för att låna ut Neptun på foder en tid för att se om jag var redo igen, och det kom en tjej ifrån Kga som var intresserad, Sophie, och hon fick låna hem honom. En dag när jag frågade hur det gick och så med dom, om dom trivdes med honom och så, så sa Sophie att dom redan köpt honom.
Som ni kanske inte vet så var inte jag ägaren till Neptun, utan det var min faster som ägde honom, men jag hade honom på foder för att utbilda och så. Så det var min faster som sålde honom utan min vetskap. Det var nog droppen. Jag ville bara Låna ut honom en viss tid, tills jag kände mig redo att ta mig an honom igen. Men nu är han inte min längre. Och jag saknar det så fruktansvärt, min älskade fis <3 Då dog en del av mitt hjärta faktiskt..

Eftersom Sophie bor här i Kga så har jag faktiskt ridit honom en gång efter olyckan, och efteråt så var det som en sten lättade från hjärtat, min rädsla för honom var bortblåst :)

Nu har det gått över ett år sen han lämnade mig och det är fortfarande jättetomt, jag saknar honom vareviga dag..




~ My life.. ~





Jag brukar träna en kompis med hennes häst, och det var för några månader sen jag kände suget efter att rida på allvar igen :)
Jag började småkika lite på Hästnet och Blocket om det var någon här i Kga som behövde hjälp med sin häst. Och då dök det upp en annons om ett D-ponnysto som var 15 år och som stod uppe i Valåsen, Joyride hette hon och behövde en halvfodervärd :)
Hehe och jag har alltid varit Anti-ston, för att jag vet vilken jäkla humör dom kan ha ;) Men det ändrade sig fort kan jag lova!
Jag tänkte, vafan ja kan ju testa, och så mejlade jag ägaren, Ingrid, och kollade om hon hade hittat någon fodervärd ännu, men tur som det var så hade hon inte det :) Så vi mejlade med varandra i nån dag och så bestämde vi att jag skulle komma upp och provrida.

Dagen ja skulle provrida kom och det var lite pirrigt, men jag tänkte inte så mkt på vad ja skulle göra, utan mer på vad ägaren skulle tycka om mig, haha :)
Ingrid berättade lite om hur hon var att rida och sköta så ja visste på ett hum på vad jag hade med att göra ;)
Men det gick jättebra! Joyan (som hon kallas) var jättesnäll och skötte sig exemplariskt, inga problem, och jag gillade henne!

Men det var först efter jag hade ridit som jag visste att det var nåt mellan oss.. Ingrid berättade lite om hur hon brukar stressa upp sig jättemkt när det är någon ny person som skulle rida henne. Hon blev inte det med mig. Hon skrittade på som ingenting, som om vi kände varandra redan. Men när jag skulle trava blev hon väldigt springig och lite mer nervös, men då bröt jag bara av till skritt och hon lugnade ner sig ganska fort. Ingrid var väldigt glad och undrade när ja kunde komma nästa gång och provrida, och Om jag ville det. Ingen tvekan! Denna ponny och jag har en connection, helt klart :')

Det blir bara bättre och bättre mellan oss två och i dagsläget tränar jag för en tjej från Degerfors, Lovisa Ahlberg, som är grymt bra och jättetrevlig! :)
Hon fick pröva och sitta upp på Joyan nu på sista träningen och hon säger att jag gjort ett mkt bra jobb med henne, eftersom hon var så springig i början, men att man nu kan korta och länga henne i traven Utan att hon rusar fram. Och att hon bär sig själv mkt mkt bättre än i början, då hon gärna hängde sig i handen :) Och det värmer kan jag lova! :') Ingrid red henne på banan för inte så längesen och hon sa till och med att det var som en helt annan häst att rida :'D Då måste jag faktiskt sträcka på mig och va stolt!
Joyan har fått mkt mer balans och hållning nu på bara några månader, helt otroligt! Vad fort det har gått :D
Jag älskar henne så himla mkt, och vi jobbar vidare <3
Dessutom kan jag inte hamnat i ett bättre stall där jag är nu, det är sån positiv stämning och alla är jämt så goa och glada, aldrig nån som är sur eller snackar skit bakom ryggen med varandra, det är så gött! :D NI är bäst! <3


DÅ..


..NU!

Skillnad va?! :D

Som de flesta vet så bor jag i Karlskoga nu, utanför Degerfors, där jag bodde förut. Och det är så skönt att slippa Degerfors! Jag tror jag aldrig mer kommer bosätta mig där.

Jag bor med min kille Jonas Jensen i en vindsvåning på Gustavsgatan, en 2:a :) Vi trivs rätt så bra här men håller faktiskt på å letar hus :) Har hittat några, men det gäller att veta inkomster och utgifter också!

Jonas och jag har varit tillsammans sen den 9:e Oktober förra året, så vi firar snart våran 1-årsdag! Haha fan va snabbt tiden har gått :)
Vi har haft motgångar från första start och vi kämpar fortfarande, men man får hoppas på det bästa eller ge upp, så är det!

Uppdatering om djuren måste ju ocks med! :D
Eros min BC vet ni..? Han fick Epilepsi för nåt år sen och går nu på medicinering pga det, men mår mkt bättre nu! :)
Tascha, mammas och pappas hund har blivit opererad Ytterligare en gång pga Juvercancer, och denna gången var den tyvärr elakartad :/ och troligtvis var detta sista gången vi utsätter Tascha för detta, sorgligt men sant :(
Bosse, den lilla kinesen som jag och Kim tog över efter min kusin bor också hos mamma och pappa, han stortrivs och är en helt annan hund sen han kom dit! Nu sitter han mer än gärna i knät och älskar att bli busad med :') härligt när det blir förändringar mot det positiva! <3

Sen har jag ju mina ödlor här i lägenheten :) som är utökade till 4 st vackra damer, men tyvärr måste jag göra mig av med en hona pga att hon är för dominant och aggressiv mot de andra :(
Så vet ni någon som är intresserad av en lite äldre geckohona, så säg att dom hör av sig till mig! Dock är det bara ödlan som säljs, inget terrarium.
Jonas och jag fick även hem två kattungar här för en vecka sen idag faktiskt! :D Pussel och Tippen/Trassla (haha, vet inte vad hon ska heta ;) ) Så underbara och så snälla! <3
Och dom älskar när det kommer folk, jättesociala! :)
Tack Ida för att vi fick ta över dessa änglar <3



~ Trötta bebbar <3 ~

Själv städar jag på Järnverket i Degerfors, men skulle gärna vilja utbilda mig till något inom djur. Letar för fullt, men sen ska det ju finnas pengar till det också :/ Så vi får se var ja hamnar.. Skönt att ha ett jobb iallafall! :)

Det var lite från mig!
Haha hoppas ni orkade läsa inlägget, det var ju kort menar jag! ;)

- Lovisa

RSS 2.0