31/10 - 2011

Nu är försäkringen fixad till Heppe, skönt! så nu är han säker ;)
Så nu är det bara vaccinering inom nån vecka och sen hö som ska fixas hem.. Dock får ja låna av tjejerna i stallet, men det är så träligt :( men sen å andra sidan så är det ju knappt nån som har drag på sin bil som ja vet.. Så ja måste verkligen fixa det snarast! Dock så har han trånga luftvägar så ja behöver verkligen ha dammfritt och helst årets hö.. Men men det fixar sig! Dock så blir man väldigt fattig såhär i början, eftersom det är mkt jag själv fått köpa in.. Jag fick ju bara med ett regntäcke, benskydd och en grimma till honom, så det har gått åt en del money nu ;) men förhoppningsvis jämnar det ut sig snart :)

Idag red jag honom i ridhuset.. Jag åkte upp till stallet så ja va där 07.15 och hjälpte till med morronfodringen + utsläpp.. Jag har ju ingen sadel ännu så Jenny, som hade utsläppet, sa att jag kunde låna hennes och se hur den låg på honom :) Den var superskön och låg väldigt bra.. Jag skrittade mestadels, men övade även på att få honom att bli mer alert för hjälperna :) Det gick tillslut, men detta är ju verkligen en häst man får rida för att få fram honom, haha! Han är så himla seg i början, innan han kommer igång :) men men, då får ju jag träning också ;)
Igår blev han väldigt orolig när jag ställde honom på gången för att borsta, men redan idag förstod han vad det handlade om och stod jättefint och hade koll på mig väldigt bra :) dutti! Han gnäggar ju också väldigt mkt, men det är inte så konstigt eftersom han inte är van vid att va ensam och sen har han bara gått med en ponny förut, men det blir också bättre :) Haha, han låter som en liten mes när han gnäggar :D värsta söt <3

Var även och jobbade nu på em och det gick segt, men bra.. Mamma är snäll o går upp imorronbitti och ska ringa vc ang att jag gått och dragit på mig världens magkatarr troligtvis pga all jäkla stress :( sen är jag Jämt trött, Jämt! Jag får f*nimig Aldrig vara pigg :( jag blir så ledsen.. så förhoppningsvis får jag en tid ganska snart till vc så jag kan få klarhet i vrf jag är som jag är..
Nog om det, nu ska ja sova! Ny dag imorron!

Gonatt!
- Lovisa

Surprise!

Sitter här och myser med älskling som nyss kom hem från lite drickande med sin bror :)
Under tden han va där så har ja pysslat lite här hemma med att bäddat rent i sängen, kört en diskmaskin, duschat och plockat undan ;) Duktiga jag!

Och äntligen kan jag slappna av, efter en helvetesvecka rent ut sagt!
Sen jag skrev sist så har jag varit tvungen att fixa med boxplats, inhandlat täcken å foder osv.. FÖR JAG HAR KÖPT HÄST!! :D Men det har varit så himla stressigt pga att jag har ju jobbat i samband med allt också, så det var igår jag fick allt iordning i stallet, och idag va Alex å ja och hämtade honom! :D Du är guld värd som hjälpt mig <3

Han heter Hep Star, men kallas för "Heppe" är 7 år och är 165 cm i manken.
En genomsnäll och underbar häst som aldrig gått på travet. Han blev inkörd när han var yngre, men det var med rockard bakom, så jag kan inte tro/kalla det att han har blivit travtränad.. Hon som ägde honom före mig nu har ägt honom sen han var 3 år, och det var då han skolades om till ridhäst :) Så han har absolut ingen travar trav, och inga problem i galoppen alls! Men just för tillfället är han ur kondition, så det är klart det blir jobbigt i de gångarterna för honom ;) Men det ska vi allt fixa! I ridningen är han jättefin, bär sig själv men gapar en del, så det blir att köpe ett Remontträns till honom imorron, för jag fick varken med bett eller träns som jag tror hon sa att ja skulle få med, men det blev så mycket med allt annat så jag tänkte inte på det ;)

När vi skulle åka hem så gick han in i transporten direkt, stod stilla under hela färden och var helcool här hemma i Kga när vi tog ut honom :) Gnäggar är ju klart han gör, men annars är han hellugn! Sen har han ju lite trånga luftvägar, men det ska inte vara några problem om han får bra hö/hösilage och när det inte dammar så :)
I ridningen är han också jättesnäll och kan de enklare skolorna i dressyren.. han är inte hoppad knappt nåt, men det går ju också att träna upp :)
Han kan göra lite busbockningar i galoppen ibland, så som jag fattade det som, men det är bara kul, bara han inte gör nåt för att få av mig ;)

Detta var nog allt jag hade att berätta om honom, om ni undrar nåt får ni välla fråga :)

Lite bilder kanske? Dessa är från provridningen :)
















Min :') <3

- Lovisa

...

Hej allesammans.. jag är verkligen jättedålig på att uppdatera.. men jag får inte mkt kommentarer heller, så det blir ju lite tråkigt :/

Jaa.. Jag kan börja med hästeriet :)
Med Joyan går det väl bra, men ja känner att det står still just för tillfället :( Hon biter sig fast i bettet i vänster varv även om jag värmer upp lång tid i skritt å lösgörande.. Skitjobbigt.. funderar på att ta ut en massör, om det är nån muskel eller liten låsning nånstans.. Hoppas inte det <3
Annars tuffar det på, vi kör knappt nåt galopparbete alls nu.. det får bli mer i snön sen ;)

Här hemma är det faktiskt mkt tal om hus nu! Både Jonas å ja är sugna på att slippa detta spring upp för alla trappor och det lilla utrymmet.. Har hittat några hus som vi är lite sugna på, men vi kikar vidare ;)
Mamma och jag tänkte förresten åka och titta på ett hus här i Kga på Fredag eftersom Jonas jobbar till fyra, men jag har fått förhinder, plus att jag tror det huset är lite för dyrt för oss så som planerna har ändrats :)

Och kissarna växer så det nakar! Nu har den ena iallafall lärt sig hoppa upp på bänken.. Haha jösses va fort tiden går ;) <3 Ska ta lite kort på dom nån dag, om de är lite lugnare då :)

Förresten, det är nog inte många som vet att jag älskar att pyssla i trädgården ;) Det är så rogivande ärligt talat!
Så nu idag har jag nattat bärplantorna och gräslöken inför vintern med ett lager matjord och löv ovanpå så det är varmt och skönt åt dom tills våren kommer igen :D Mysigt!

Har även nåt till er:



Hihi!! ;D
Mitt förhinder kanske.. eller..?

- Lovisa


Hej hopp!

Allihop! :D Nu var det ett bradigt tag sen ja blogga.. men det har inte hänt jättemkt.. Joyan tuffade på tills igår när ja skulle på uteritt med Zacke, ja kratsade hovarna och ser att hon har trampat/tappat en sko :/ Antagligen all lera som sugit tag i den.. attans.. Så det blev bara lite löslongering i ridhuset så fossingen skulle få vila :)

Någon som vill veta hur det ser ut i stallet förresten? :)

Katterna växer som bara den, och nu har dom kommit på lite djävulstyg.. men lika goa änså ;) <3
Haha Pussel satte sig nedanför mig tidigare idag och jamade, och det såg ut som hon hade nåt på nedre högra hörntanden, så jag kikade.. HAHA då är hon på väg att tappa sin första mjökltand! xD jag höll på att dö av garv för den stod verkligen Rätt ut! x'D lilla gumman <3

Sen har jag en stor hemlis, som jag inte kommer berätta för Nån!! Men jag bubblar snart över :S men jag bör inte göra det..

Så, nog talat om det, imorron blir det jobb 11.00 - 18.30 och sen blir det kort dag på Fredag, 06.00 - 11.00, efter det blir det att städa bilen en sista gång innan vintern :) måste införskaffa en liten skyffel, isskrapa å lite nödvändiga grejer å lägga i bak i bilen så det finns tillgängligt Om nåt skulle hända! ;)

Nu ska ja mysa vidare med älskling i soffan, tjohejs!

- Lovisa



Allt mellan himmel och jord!

Hej alla ni.. det har inte blivit någon bloggning pga av att jag inte orkat helt enkelt, tyvärr.. Det finns ingen ork för nåt, och det är så j*vla jobbigt :( orkar inte gå iväg och kolla det heller för de gör inget åt skiten iallafall..
men men.

Sen sista inlägget har det inte hänt mkt alls.. Jag har varit i stallet men det har inte blivit mkt rida förra veckan eftersom jag hade idétorka å sen var det hoppträning, men då var det Annie som hoppade henne..
Var uppe idag vid 9 imorse och red, och det märks att hon börjar få mer och mer muskler nu i galoppen, men det roliga är, att formen börjar komma först i vänstervarvet, i det varv hon är svagast xD hehe, men det ska ju börja nånstans :) så jag var väldigt glad när ridpasset var över, hehe även om Joyan var grusig upp till magen så var ja glad ändå ;)
Och på onsdag är det dressyrträning, och jag kan inte vara med, jobbar vid de tiderna, surt :( men men det kommer fler träningar :)

Mamma har även åkt utomlands för första gången i sitt liv! Det bar iväg till Rhodos med svärmor :) mamma var en aning nervös, haha :) Skulle ja också vara om jag flyger nån gång ;) gött har dom iallafall <3

Katterna börjar bli mer och mer vilda, har rivit ut alla räkningar och en blomma har dom tuggat på, haha små godingar :D Ska ta nya bebisbilder nån dag här framöver, dom börjar bli stora nu! :) <3

Jag har även köpt en ny mobil, en Xperia active :) lite "fulcool" eller hur man nu ska säga, haha! Men den är vatten- och dammtålig, och det passar ju mig som är i stallet typ varje dag :) perfekt!



Har även en liten plan men jag är väldigt osäker på om jag skulle klara det, men jag ska fundera ett tag till..
Nee, nu blir det att mysa ner sig i soffan brevid mitt <3
- Lovisa



RSS 2.0